Jedan napadač imao nanogicu i "slobodno od 8.30 do 13.30"?

Barem jedan od napadača u crkvi na severu Francuske je od ranije poznat policiji, bio je hapšen i pod nadzorom zbog plana da ide u Siriju, javlja iTele.

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2016.

13:39

Jedan napadač imao nanogicu i
Foto: Tanjug

Francuski digitalni informativni kanal navodi da je jedan od dvojice napadača koji su ubili sveštenika u mestu Sent Etjen du Ruvraj bio uhapšen u maju 2015. godine u Turskoj, na putu ka sirijskom ratištu. Takođe, navodi se da je on bio na posebnim merama i da je praćen pomoću elektronske nanogice.

Kako tvrdi ovaj medij, on je bio na posebnim merama, ali je "imao sudsku dozvolu za slobodno kretanje svakog dana u periodu od 8.30h do 13.30h".

"Taj čovek je nakon hapšenja u Turskoj deportovan u Francusku gde je do 2. marta ove godine bio u zatvoru. Izašao je uz uslov da nosi elektronski uređaj za praćenje i vratio da živi kod roditelja", javlja iTele.

Napad u crkvi je izveden u 9.35h po lokalnom vremenu.

Francuski zvaničnici još nisu govorili o identitetu ubijenih muškaraca, ali je slučaj preuzela anti-teroristička jedinica tužilaštva i predsednik Fracnsoa Oland je rekao da je u pitanju "gnusan teroristički čin" i naveo da su napdači to izveli u "ime Islamske države".

U slučaju da se informacije iTelea pokažu kao istinite, to će biti još jedan veliki udarac za Olanda i njegovu administraciju, koja od novembarskih napada u Parizu 2015. godine trpi kritike zbog nesposobnosti da se suoči sa bezbednosnim rizicima.

Od tada do danas u Francuskoj su teroristi izveli nekoliko napada, od kojih se najsmrtonosniji dogodio pre dve nedelje u Nici, kada je kamionom ubijeno više od 80 ljudi. Opširnije u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: