Maji Gojković 35.000 din. za stan

Administrativni odbor i odborio predsednici parlamenta Maji Gojković isplatu mesečne naknade za zakup stana u Beogradu u iznosu od 35.000 dinara.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

15:47

Default images

Odbor je, takođe, predložio Skupštini Srbije da konstatuje prestanak mandata dva poslanika Srpske napredne stranke (SNS) .

Odbor je predložio da parlament konstatuje prestanak mandata poslanicima SNS Draženu Jariću i Mariji Stevanović, koji su podneli ostavke zbog, kako su naveli, političke odluke SNS i njenog predsednika Aleksandra Vučića da članovi te stranke ne mogu istovremeno obavljati više funkcija.

Predsednici parlamenta Maji Gojković, koja živi u Novom Sadu, odobrena je mesečna nakanada od 35.000 dinara za zakup stana u Beogradu.

Predsednik Administrativnog odbora Zoran Babić iz SNS kazao je da se predsednica parlamenta, koja je i poslanica SNS, odlučila na taj korak zbog smanjenja troškova njenog dolaska na sednicu, s obzirom da su do sada vozač i članovi njenog obezbedjenja koji joj po zakonu pripadaju ostajali tokom noći u Novom Sadu i za to su im sledovale dnevnice.

"Zahvalan sam joj na ovakvom koraku. To će biti efikasnije i ekonomičnije i za parlament i za državu", kazao je Babić.

Član odbora iz Socijalističke partije Srbije (SPS) Milisav Petronijević rekao je da funkcioneri Vlade Srbije koji žive van Beograda imaju pravo na službeni stan, a da bi to isto pravo trebalo da ima i predsednik parlamenta kao visoki funkcioner.

"Čudno je da državni sekretari u ministarstvima imaju pravo na službeni stan, a predsednik Skupštine Srbije nema", naveo je Petronijević.

Zoran Babić je kazao da je predsednica parlamenta Maja Gojković prva medju jednakima i da ne želi da koristi ništa drugo od onoga što je omogućeno i drugim poslanicima.

Administrativni odbor je na sednici dao pozitivno mišljenje na zahtev poslanika Nove Srbije Dragana Jovanovića da uz poslaničku funkciju istovremeno obavlja i funkciju predsednika Skupštine opštine Topola, što je omogućeno i zakonom.

Član odbora iz SPS Milisav Petronijević pitao je zašto odbor razmatra taj zahtev ako nije sporan i ako istovremeno obavljanje te dve funkcije nije sukob interesa, a član odbora iz Jedinstvene Srbije Petar Petrović kazao je da o tom zahtevu odbor ne treba da odlučuje.

Članica odbora iz SNS Katarina Rakić kazala je da je taj zahtev deo procedure bez obzira što po zakonu nije ništa sporno i navela da je svojevremeno protiv jednog poslanika SNS Agencija za borbu protiv korupcije podnela prekršajnu prijavu jer nije tražio i dostavio mišljenje Administrativnog odbora za obavljanje druge funkcije koju mu je zakon inače omogućavao.

Predsednik Administrativnog odbora Zoran Babić kazao je da svaki zahtev koji stigne u odbor mora da stavi na dnevni red i složio se sa
Katarinom Rakić da je u konkretom slučaju to deo procedure.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: