Momčilo Perišić ekskluzivno na B92

General Momčilo Perišić biće večeras u 19 časova ekskluzivni gost TV B92, u emisiji "Između dve vatre".

Izvor: B92

Petak, 01.03.2013.

13:58

Default images

To će biti njegov prvi intervju posle oslobađajuće predsude Haškog tribunala.

Šta je presudilo da mu Haški tribunal kaznu preinači u oslobađajuću, kako je izgledalo vreme provedeno u Hagu i šta namereva da radi po povratku u Beograd, neka su od pitanja koja će mu postaviti Ljubica Gojgić.

Posle presude Haškog tribunala kojom je oslobodjen svih tačaka optužnice za ratne zločine u Bosni i Hrvatskoj, bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije, u ekskluzivnom intervjuu za B92 govori o presudi, o odnosu prema zločinima i planovima za budućnost. Perišić će govoriti ko od bivših saradnika nije hteo da svedoči u njegovu korist u Hagu ali i zašto sam nije pristao da optuži Slobodana Miloševića.

"Sa Slobodanom Miloševićem sam bio saradnik skoro šest godina, i to veoma blizak saradnik i po mnogo stvari smo se podudarali i imali poverenja jedan u drugog. Razišli smo se oko koncepta rešavanja problema na Kosovu i Metohiji. Ja sam tada otišao iz vojske, odnosno sam isključen. I prvi put smo se sreli u Haškom tribunalu. I prvi susret je izgredao ovako: Momo, lija lija, pa dolija evo tebe ovde. A ja rekoh : šefe da si me slušao nit bi ti nit bih ja bio ovde!“, rekao je Perišić za B92.

Podsetimo, Žalbeno veće Haškog suda je u četvrtak naložilo da Perišić, koji je prethodno bio osuđen na 27 godina zatvora za ratne zločine u BiH i Hrvatskoj, odmah bude pušten na slobodu. Momčilo Perišić je stigao juče u Beograd.

U kratkom obraćanju novinarima rekao je da je oslobađajuća presuda skroman doprinos da se skine anatema sa srpskog naroda o navodnom kršenju ratnog prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: