"Tabloidi deo medijske scene"

Predsednik NUNS Vukašin Obradović je izjavio da će 2012. godina biti upamćena po urušavanju profesionalnih standarda.

Izvor: B92

Petak, 28.12.2012.

18:31

Default images

Obradović kaže i da su tabloidi postali nezaobilazni faktor, ne samo medijske, već i političke scene.

Prvi deo godine ostaće zabeležen po izborima i prljavoj kampanji, koja se velikim delom odvijala uz nesebično terciranje i direktno učešće pojedinih medija, naveo je Obradović u pregledu NUNS.

Pristrasnost je bila toliko očigledna, naveo je on, da su nezavisni posmatrači medijske prilike u Srbiji poredili sa prilikama u Azerbejdžanu i Tadžikistanu. Obradović je rekao da su onda na scenu stupili tabloidi, koji su privodili, hapsili, pisali optužnice i presuđivali.

Uz vetar u leđa nekih delova novovaspostavljene vlasti, tabloidi su postali nezaobilazni faktor, ne samo medijske, već i političke scene. Poput ružnog sna ili flešbeka, 12 godina posle 5. oktobra, probudili smo se u devedesetim, istakao je Obradović.

Ovakva društvena atmosfera je, ukazao je Obradović, ohrabrila pritajene aveti prošlosti, pa smo dobili i spiskove nepodobnih nevladinih organizacija, medija, pojedinaca, patriota i izdajnika.

"I zato, umesto novogodišnje čestitke, neka mi bude oprošteno što svoj pesimizam smeštam u jednu parafrazu: najgore je iza nas, najteže je pred nama", zaključio je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: