Frakcija: SPO u Preokretu nelegalno

Frakcija Izvorni SPO saopštila da je odluka te stranke o izlasku na izbore na listi "Preokret" nelegalna.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.03.2012.

12:14

Default images

Takođe, ta frakcija je najavila i da će kod nadležnog ministarstva pokrenuti postupak za zaštitu zakonitosti zbog održavanja, kako se kaže u saopštenju, nelegalnih sednica Glavnog odbora SPO i donošenja nelegalnih odluka.

Frakcija Izvorni Srpski pokret obnove, koju predvode potpredsednici stranke Srđan Srećković i Sanja Čeković, ima podršku 136 opštinskih i gradskih odbora, od postojećih 162, navedeno je u saopštenju frakcije.

Kako se ističe, frakcija će na osnovu Zakona o političkim strankama, kod nadležnog ministarstva pokrenuti postupak za zaštitu zakonitosti zbog održavanja nelegalnih sednica Glavnog odbora SPO i donošenja odluka kojima su ugrožena demokratska prava članova stranke.

"U cilju političkog obračuna sa neistomišljenicima unutar stranke, od oktobra 2011. donet je i u javnosti predstavljen čitav niz nelegalnih odluka, a situacija je kulminirala dana 25. februara, kada je u Kragujevcu održana takozvana sednica Glavnog odbora SPO, sazvana od neovlašćenog lica i održana bez prisutne većine članova GO", navedeno je u saopštenju.

U okviru "Preokreta" izneti su, kako se ističe, politički stavovi suprotni temeljnim principima i ideologiji SPO, kao što su stavovi da je stranka spremna da prihvati nezavisnost Kosova, da je Republika Srpska genocidna tvorevina i da je Srpska pravoslavna crkva mutant pogrešne politike, dodaje se u saopštenju.

Cilj frakcije Izvorni SPO je napuštanje takve politike i Preokreta i "povratak izvornom državotvotnom i nacionalnom programu koji podrazumeva modernu ekonomju i proevropsko opredeljenje, ali i zaštitu državnih i nacionalnih interesa demokratskim sredstvima prihvaćenim u savremenom svetu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: