Ginekolog maltretirao pacijentkinju

Ginekolog Živadin Zdravković iz Negotina priveden je zbog osnovane sumnje da je u hodniku bolnice vukao za uši i kosu pacijentkinju Dimitrinu Krekulović.

Izvor: B92

Sreda, 22.09.2010.

23:48

Default images

Protiv njega je podignuta prekršajna prijava.

U domu zdravlja u Negotinu kažu da je doktor Zdravković na godišnjem odmoru, a da je pokrenuta interna istraga o ovom događaju.

Sa rezultatima analiza koje je dobila u popodnevnim satima, Dimitrina Krekulović iz Negotina, otišla je na odeljenje Negotinske ginekologije, da zamoli dežurnog lekara Živadina Zdravkovića da joj prepiše terapiju jer joj je bilo loše, a njen izabrani lekar nije više radio. Posle kraćeg odbijanja da to učini doktor Zdravković je, kaže Dimitrina, uradio nešto sasvim neočekivano, a sve to posmatrao je Dimitrinin muž Dragoljub, koji kaže da u početku uopšte nije shvatio o čemu se radi.

Krekulovići su pozvali negotinsku policiju koja je odmah došla u bolnicu.

Tihomir Milovanović, v.d. direktor ZC Negotin kaže da je doktor Zdravković na godišnjem odmoru i da nije bio u prilici da razgovara sa njim.

Pacijentkinja Dimitrina Krekulović uložila je žalbu i zaštitniku prava pacijenata , Ministarstvu zdravlja i lekarskoj komori , ali do danas nisu dobili nikakav odgovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: