Subvencija za radna mesta u "Juri"

Pored besplatnog zemljišta u Nišu, korejska “Jura” dobiće i subvenciju od 7.000 evra po novootvorenom radnom mestu.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 06.07.2010.

11:10

Default images

U serijskoj proizvodnji južnokorejske kompanije za proizvodnju električnih instalacija “Jura” u Rači, čiji je početak danas obeležen, posao je našlo 1.000 radnika, kaže ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Isti investitor će graditi novu fabriku u Nišu, koja treba da počne da radi u proleće 2011, a u njoj posao treba da dobije još 1.500 radnika, naveo je on.

Dinkić je podsetio da je Srbija dala subvenciju južnokorejskoj kompaniji od 4.500 evra po svakom zaposlenom u Rači i precizirao da po ugovoru, ukoliko “Jura” zatvori fabriku ili otpusti deo zaposlenih, tu stimulaciju mora da vrati.

Za fabriku u Nišu dogovoreni su novi uslovi, povoljniji za Juru, zaključio je Dinkić.

"Za fabriku u Nišu trenutno se čekaju građevinske dozvole i ona bi trebalo da bude zavrsena do proleća 2011. godine, a da do kraja te godine uposli 1.500 ljudi", rekao je Dinkić novinarima u Rači.

On je ukazao da je subvencija vlade za zapošljavanje u račanskoj "Juri" bila 4.500 evra po radnom mestu, a da je u Nišu taj iznos povećan na 7.000 evra po zaposlenom zbog toga što je, kako je rekao, reč o ozbiljnom investitoru.

U pogonu kompanije "Jura" u Rači počinje serijska proizvodnja. "Jura" je u Rači odmah krenula u renoviranje fabričkih hala, do sada je zaposlila već oko 820 radnika, a plan je da ukupno obezbedi više od 1.000 radnih mesta.

Vrednost investicije "Jure" u Rači je osam miliona evra, a kompanija je, preko Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza dobila bespovratna sredstva iz Programa za podsticaj direktnih investicija u iznosu od 4,5 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: