Nedelja, 24.06.2001.

18:23

SASTANAK LIDERA "ZAJEDNO ZA JUGOSLAVIJU"

Izvor: B92

Default images
Zbog razlicitih stavova o saradnji s Haskim tribunalom celnici Koalicije "Zajedno za Jugoslaviju" u ponedeljak ce preispitati buducnost svog politickog saveza, javlja dopisnik Radija B92 Nebojsa Skenderi. Lideri partija Koalicije Predrag Bulatovic, Dragan Soc i Bozidar Bojovic sastace se u ponedeljak u Podgorici da bi analizirali stanje odnosa i dogovorili dalje poteze. Oni ce razgovarati o krizi savezne administracije izazvanoj odbijanjem SNP da glasa za Predlog zakona o saradnji s Haskim tribunalom, kao i o novoj platformi o preuredjenju odnosa Crne Gore i Srbije "funkcionalnoj federaciji". Predsednik Srpske narodne stranke Bozidar Bojovic u nekoliko navrata javno je izrazio nezadovoljstvo odnosom koalicionih partnera prema toj partiji, sto je razlog da Bojovic insistira da, nakon zakazanog sastanka, odmah bude sazvana sednica saveta vladajuce koalicije DOS-SNP-SNS, koji, prema koalicionom ugovoru, resava sva sporna pitanja izmedju clanica koalicije. Lider SNP Predrag Bulatovic, kako prenose mediji, potvrdio je da ce sednica GO partije, na kojoj bi se razgovaralo o mandatima clanova Savezne Vlade iz redova SNP, biti odrzana tokom naredne nedelje, najdalje do petka. Izvrsni odbor SNP u subotu je jednoglasno odlucio da potvrdi raniji stav te partije o neprihvatanju izrucivanja jugoslovenskih drzavljana Haskom tribunalu, kao i odbijanje ucesca premijera i ministara iz te stranke da ucestvuju u odlucivanju Savezne vlade o uredbi koja zamenjuje zakon o saradnji s Tribunalom. Svih sedam clanova Vlade iz SNP stavilo je partiji na raspolaganje svoje mandate, pa Glavni odbor treba da odluci da li ce oni i dalje ostati u Vladi, ili ce federalna kriza biti produbljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: