Javio se čovek koji je slomio Ruse: Uništićemo ih

Vrhovni komandant Oružanih snaga Ukrajine, general Valerij Zalužni uputio je poruku povodom najavljene delimične mobilizacije u Rusiji.

Izvor: B92, klix.ba

Četvrtak, 22.09.2022.

13:36

Javio se čovek koji je slomio Ruse: Uništićemo ih
EPA-EFE GLEB GARANICH / POOL

Zalužni, koji se smatra najodgovornijim za veliki uspeh ukrajinske vojske u ratu s Rusijom, rekao je da vojnici na bojnom polju neće praviti razliku između profesionalnih vojnika i mobilisanih rezervista i da će jedini kriterijum biti da li neko nosi oružje.

"Uništićemo svakog ko dođe u našu zemlju sa oružjem, bilo to dobrovoljno ili zbog mobilizacije", poručio je general Zalužni u objavi na Tviteru na nalogu Ministarstva odbrane Ukrajine. Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je u sredu u svom govoru najavio delimičnu mobilizaciju, koja se za sada odnosi na oko 300.000 rezervista.

Ova Putinova odluka naišla je na veliko nezadovoljstvo Rusa, prvenstveno u gradovima. Oni su juče masovno izašli na proteste. Uhapšeno je više od 1.000 demonstranata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: