Četvrtak, 20.02.2020.

18:19

Pompeo posetio američke snage u Saudijskoj Arabiji

Šef američke diplomatije Majk Pompeo posetio je danas američke snage u Saudijskoj Arabiji nakon sastanka sa kraljem Salmanom drugog dana boravka u toj zemlji.

Izvor: Beta/AFP

Pompeo posetio američke snage u Saudijskoj Arabiji
Getty Images/ Mark Wilson

SAD su uputile dodatne snage u Saudijsku Arabiju oko 80 kilmetara južno od Rijada posle niza napada u Zalivu koji su pripisani Iranu.

"Poseta Pompea svedoči o dugogodišnjim vezama SAD i Saudijske Arabije u oblasti bezbednosti i potvrdjuje odlučnost SAD da bude uz Saudijsku Arabiju suočenu sa štetnim ponašanjem Irana", navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Pompeo treba još da se sastane s princom prestolonaslednikom Muhamedom bin Salmanom i ministrom odbrane Haledom bin Salmanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: