Ponedeljak, 14.10.2019.

21:50

Đurić i Klimov potpisali Kalinjigradsku inicijativu

Marko Đurić i Andrej Klimov potpisali su Kalinjingradsku inicijativu, završni dokument međunarodne konferencije posvećene evropskoj bezbednosti u 21. veku.

Izvor: Tanjug

Đurić i Klimov potpisali Kalinjigradsku inicijativu
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

Klimov je predsedavajući Komisije za međunarodnu saradnju Generalnog saveta Jedinstvene Rusije.

Kako je saopšteno iz SNS-a, u završnom dokumentu konferencije, na kojoj je 27. septembra u Kalinjingradu ispred SNS-a govorio Marko Đurić, navodi se, između ostalog, da su strane potpisnice opredeljene za jačanje mira na području koje čine zemlje OEBS-a i da su protiv nezakonitog mešanja u suverena pitanja država članica.

Kalinjingradska inicijativa promoviše razumevanje i prijateljstvo među članicama OEBS-a i uklanjanje podela i linija razdvajanja, u cilju jačanja ekonomskih i humanitarnih veza među državama.

Potpisnici, takođe, izražavaju opredeljenje za borbu protiv terorizma u svim njegovim oblicima, kao i protiv rasizma, ksenofobije, diskriminacije, fašizma i glorifikacije nacizma.

Đurić i Klimov su se tokom današnjeg susreta takođe saglasili da vladfajuće stranke u Srbiji i Rusiji treba da nastave intenzivnu saradnju u borbi za miroljubivu koegzistenciju nacija i država u Evropi i poštovanje međunarodnog prava.

Prijateljstvo i političko razumevanje predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, kao i strateška saradnja SNS i Jedinstvene Rusije, predstavljaju, kako je ocenjeno, čvrst temelj za nastavak jačanja bratskih odnosa srpskog i ruskog naroda i dveju država, kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: