Vulin poručio Skotu: Prvo gledajte u svoje dvorište

Ambasadore Skat, prestanite da vređate Srbiju, pogledajte u svoje dvorište pa onda držite predavnja drugima, poručio ministar Aleksandar Vulin ambasadoru SAD.

Izvor: B92

Sreda, 09.05.2018.

08:03

Vulin poručio Skotu: Prvo gledajte u svoje dvorište
Foto: B92.net

U saopštenju dostavljenom Tanjugu, ministar odbrane je tom porukom odgovorio ambasadoru Kajlu Skotu koji je na dodeli NUNS-ovih nagrada za istraživačko novinarstvo izjavio da je "zabrinut za stanje medija u Srbiji", a pozivajući se na izveštaj Fridom Hausa prema kojem je sloboda medija u Srbiji smanjena.

NUNS, inače, nagrade za istraživačko novinarstvo dodeljuje u saradnji s Ambasadom SAD već 13 godina, a ambasador SAD Kajl Skat je prilikom uručivanja nagrada, na Fakultetu dramskih umetnosti, pozdravio 13-godišnje napore NUNS-a, kako je rekao, za slobodu i nezavisnost medija i jačanje prava novinara u Srbiji.

"Energični i slobodni mediji su kao Sunčeva svetlost koja pročišćava demokratsko društvo od koruptivnih i neumerenih postupaka vlasti, stoga SAD podržava ove nagrade", kazao je ambasador.

Dodao je da je prema izveštaju "Fridom hausa" za 2018. godinu, stepen slobode medija u Srbiji opao, a da je Srbija jedina zemlja u regionu u kojoj postoji trend slabljenja demokratije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: