CS:GO – Flusha doneo fnaticu šampionsku titulu!

Ekipa fnatica pobedila je FaZe u fantastičnom finalu nakon pet odigranih mapa rezultatom 3:2!

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Ponedeljak, 05.03.2018.

12:28

CS:GO – Flusha doneo fnaticu šampionsku titulu!

Još jedan odličan turnir je završen, a finale je došlo kao šlag na torti svih prethodnih mečeva. U BO5 finalu videli smo čak dva produžetka, puno preokreta i pregršt majstorija. Nakon šest sati igre, fnatic je dobio FaZe 3:2, po mapama Cache 5:16, Inferno 22:20, Overpass 16:7, Mirage 11:16, Train 19:17.

Najbolji u pobedničkom timu bio je flusha, koji je odigrao najbitniju ulogu na petoj mapi. Sa druge strane bili odlični GuardiaN i NiKo, dok je rain odigrao loše finale.

Cache [16:5 FaZe]

FaZe je počeo napadom na B, fnatic je igrao na ritejk u kojem su bili bolji, pa je prva runda pripala njima. Dobili su i sledeću, ali je u trećoj GuardiaN otvorio A sajt sa dva sjajna deagle headshot-a za 2:1. Karriganov tim je nastavio akciju na A sajtu, prešli su u vođstvo, a na 4:2 NiKo je majstorski rešio 1v3 situaciju. FaZe je potom uspevao da osvoji i B sajt, kao i mid, a GuardiaN i karrigan su u 11. rundi rešili 2v4 situaciju za 8:3, dok se na poluvreme otišlo sa 11:4.

FaZe je takođe igrao na ritejk A sajta, koji su preuzeli i deaktivirali C4 sa uvećanje vođstva. Na rezultatu 13:4 Šveđani osvajaju A sajt i dobijaju rundu, ali je rain sjajno odigrao sledeću za reset, a mapa je ubrzo bila završena – 16:5.
Inferno [22:20 fnatic]

FaZe je odlično otvorio drugu mapu, poveli su 2:0 na CT strani preuzimanjem B sajta, da bi u treća sreća na B sajtu donela Šveđanima rundu. Međutim, NiKo i karrigan su sjajnom postavkom doneli još dve runde za svoj tim – 6:1. Uključio se i olof sa dobrim lurkom na banani i igrom na shortu pa se otišlo na 9:2. Fnatic je konačno proigrao i to na A sajtu, a u par navrata su bili dobri flusha i JW za 9:6 na poluvremenu.

Karriganov tim je u drugoj pištolj rundi osvojio A sajt, ali im već u sledećoj isti plan nije uspeo jer su odlični bili Lekr0 i flusha. Prišao je fnatic na 10:9, a FaZe beži na 13:9 prebacivanjem težišta igre na bananu i B sajt. Baš tada, flusha je bio odličan u ritejku B sajta sa tri fraga, da bi u sledećoj uradio ace na istom delu mape za 13:11. Šveđanin se nije zaustavio ni u sledećoj rundi, nova tri fraga, a fnatic pravio preokret 14:13. JW se lako izborio protiv eko runde protivnika, ali je FaZe napadom na B, a potom i na A sajt odveo mapu u produžetke.

Flusha i Golden su odlično napali bananu za prvu rundu produžetka, FaZe je uzvratio u sledećoj, ali su Šveđani dobili naredne dve za 18:16. Tada su proigrali karrigan i NiKo na B za nov produžetak. FaZe je dobio prvu rundu, ali su fnaticu pripale naredne tri. Prva šansa za pobedu nije iskorišćena, ali je u sledećoj zablistao Golden sa tri fraga u odbrani B sajta za 22:20 i izjednačenje u mapama.
Overpass [16:7 fnatic]

KRiMZ-ova ekipa je odlično otvorili Overpass, Golden i flusha su sačuvali B u prvoj pištolj rundi i dobili naredne dve. Ni full buy runda nije bila nikakav problem za fnatic pa se ubrzo otišlo na 6:0. FaZe je konačno napadim na A osvoji odve runde, a u devetoj je GuardiaN nestvarno rešio 1v5 situaciju AWP-om za 6:3. FaZe je preokrenuo na 7:6, ali je poluvreme pripalo fnaticu.

Švedski sastav je napao B sajt u drugoj pištolj rundi, osvojili su ga i poveli 9:7. Dobili su i naredne dve runde, a flusha je na 12:7 rešio 1v3 situaciju za još veće vođstvo. Do kraja mape, FaZe je pokušao da odbrani napade na B sajt, ali bezuspešno – 16:7 za fnatic.

Mirage [16:11 FaZe]

NiKo je sjajno odbranio A sajt u prvoj rundi, kao i u četvrtoj zajedno sa GuardiaN-om za brzih 5:0. Fnatic je osvojio jednu rundu na B, ali je ubrzo usledio reset i 8:1. JW je AWP-om rešio 1v3 situaciju za 8:3, ali je FaZe odigrao odlično do kraja i završio poluvreme rezultatom 11:4.

FaZe je osvovjio A sajt, a potom su dobili u narednu rundu za 13:4. Činilo se da će mapa ubrzo biti gotova, ali su proigrali JW i KRiMZ, pa njihov tim pravi ogromnu seriju za čak 13:11. Međutim, karrigan šalje tim na A sajt, pali su Golden i flusha, a KRiMZ je mogao samo da sačuva AWP. Na 14:11 slična taktika, pomoć na A sajtu dolazi iz boosta za 15:11. Ponovo napad na A sajt, gde se brzo došlo do 3v3 pozicije. GuardiaN se žrtvovao za ekipu i majstorski bacio molotov i odmah nakon toga umro, ali je u vatri izgoreo flusha koji je pokušao da deaktivira C4 za 16:11!
Train [19:17 fnatic]

FaZe je napao ivy i dobio prvu pištolj rundu, uzvratio je JW CZ-om u sledećoj, a NiKo u trećoj za 2:1. Evropski miks sastav je napao B, gde je NiKo u poslednjoj sekundi sprečio defuse KRiMZ-a za 5:1. U sledećoj je fnatic uspeo da ritejkuje B pištoljima, ali je deaglom u sledećoj bio sjajan NiKo za 6:2. Fnatic je uglavnom igrao na ritejk B sajta, koji su odradili odlično na 8:5, kada je flusha bacio sjajnu HE granatu, i dovršio posao zajedno sa JW za 8:6, a na pauzu se otišlo sa 8:7.

Karrigan je rešio 1v2 u pištolj rundi, pa je FaZe otišao na 10:8. Loše čuvanje ivy je koštalo FaZe full buy runde, a ista greška ponovila se i na 10:10 kada je Lekr0 napravio 4 fraga sa te pozicije. Fnatic je pobegao na 13:10, NiKo je ubio 4 protivnika u sledećoj za 13:11. Veoma bitna runda započela je fragovima GuardiaN-a i karrigana, a flusha i Lekr0 ostali su u 2v5 situaciji. Flusha se ušunjao na B sajt pored olofa koji se loše postavio, ubio ga zajedno sa GuardiaN-om, nespretno je izvirio karrigan. U 2v2 situaciji, flusha je ubio raina kroz smoke, da bi ace dovršio lepim headshotom nad NiKom za 14:11. NiKo je bio heroj naredne runde sa 3 fraga u ivy, da bi u sledećoj flusha za stotinku zakasnio da ubije karrigana koji je deaktivirao C4 za 14:13, a eko je doneo FaZe-u egal. Karrigan je bio dobar u odbrani A sajta, da bi GuardiaN ubio KRiMZ-a za 15:14. Fnatic se odlučio za napad B sajta, osvojili su ga, ali su Golden i flusha ostali u 2v3 situaciji. Golden i karrigan su pali, olof je fejkovao deaktivaciju C4, dok je GuardiaN čuvao prvi spust. Flusha je hravro čekao i baš u trenutku kada su oba igrača pogledali gornji spust, flusha je ubio olofa, a potom i Slovaka za produžetke!

Fnaticu je pripala prva runda, ali je FaZe sjajno odigrao naredne dve na CT strani za 17:16. Flusha je sa tri fraga sačuvao B sajt u narednoj, da bi ponovo bio heroj u sledećoj, nadmudrivši NiKa za 18:17. Poslednju rundu je fnatic odigrao veoma pametno, JW je agresivno čuvao main AWP-om, napravio dva fraga ispred smoke-a, rain je pao u popu pa su olof i NiKo ostali u 2v4 situaciji. Kako je igrao ceo meč, tako je i završio, sjajni flusha pravi i poslednja dva fraga iz popa za 19:17 i donosi titulu svom timu!
Flusha je dobio i MVP nagradu turnira, a fnaticu je pripalo 250 000 dolara, dok je FaZe zaradio 100 000 dolara.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: