“SOLIDARNI SA SAD”

Izvor: B92

Petak, 14.09.2001.

12:14

Default images
Albanska stampa u Pristini vecinu tekstova o teroristickim napadima na Njujork i Vasington posvetila je izrazavanju solidarnosti kosovskih Albanaca s narodom SAD. List "Koha ditore" donosi tekstove s karakteristicnim naslovima: "Kosovo je uz Ameriku" i "Niko nije solidarniji sa Amerikom od Kosova". Dnevnik "Bota sot" u clancima konstatuje da je, kako se navodi, "albanska nacija uz americku naciju" i porucuje Amerikancima da "svi Albanci dele njihov bol". U opstu akciju solidarnosti sa SAD aktivno se ukljucio i Kosovski zastitni korpus, nastao demilitarizacijom OVK. List "Zeri" navodi da je general Agim Ceku preporucio pripadnicima tog korpusa da daju krv za povredjene gradjane Amerike i naveo da su trupe KZK spremne da se upute preko okeana kako bi pomogle u rasciscavanju rusevina, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: