Svet: Cene hrane pale za 7 odsto

Cene osnovnih vrsta hrane u svetu su prošle, 2012. godine opale za 7 odsto, saopštila je u Rimu Agencija UN za hranu i poljoprivredu FAO.

Svet

Izvor: Beta, AFP

Četvrtak, 10.01.2013.

11:33

Default images

Međunarodna koordinacija i opadanje potražnje su decembra, trećeg meseca uzastopno, doveli do pada cena glavnih žitarica, ulja i masti za 1,1 odsto.

Agencije je u saopštenju ocenila da su rezultati 2012. preokret u odnosu na jul, kada su "oštro rastuće cene izazvale strahovanje od nove krize u snabdevanju hranom".

FAO je ranije upozorio da bi loše vreme, uključujući i veliku sušu u Severnoj Americi, mogli dovesti do nestašice hrane, kakva je 2007-2008. izazvala nemire u nekim delovima sveta u razvoju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

6 h

Podeli: