"Kupili smo respiratore u Kini i poslali ih u SAD"

Kompanija Tesla kupila je bolničke respiratore u Kini i poslala ih u SAD, rekao je izvršni direktor kompanije Ilon Mask.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2020.

12:53

Foto: Epa, CHRISTIAN MONTERROSA

Ova kupovina je rezultat toga što se mnoge vlade širom sveta obraćaju proizvođačima automobila i aviona u vezi sa nabavkom ili proizvodnjom respiratora i ostale medicinske opreme, prenosi Rojters.

"Kina ima i višak zaliha, tako da smo kupili 1.255 respiratora u petak i avionima ih poslali u Los Anđeles", naveo je Mask u jednom od svojih tvitova.

Guverner Kalifornije Gevin Njusom rekao je da ta država očekuje da primi 1.000 respiratora od kompanije Tesla, s obzirom na to da se SAD suočavaju sa velikim povećanjem broja pacijenata zaraženih koronavirusom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: