Šefovi složni: "On je biznismen decenije"

Džef Bezos, osnivač Amazona, verovatno je najbolji biznismen na svetu u protekloj deceniji, smatraju anketirani šefovi nadzornih odbora najjačih kompanija.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 12.12.2019.

12:02

Šefovi složni:
Foto: Epa, Victoria Bonn Meuser

Gotovo trećina predsednika nadzornih odbora smatra da Bezos treba da dobije titulu najboljeg, dok su drugo i treće mesto zauzeli čelnik Alibabe Džek Ma i direktor Tesle Ilon Mask.

Bezos je Amazon osnovao sredinom devedesetih godina prošlog veka, a danas je to najveća svetska onlajn lokacija za kupoprodaju. Takođe, ova velika kompanija prihode sakuplja svojim klaud uslugama i razvojem veštačke inteligencije.

Godine 2015. Amazon je iznenadio američki Volmart postavši najveći prodavac u SAD generalno. Amazon je 2018. godine zabeležio promet od 233 milijarde dolara, a sam Bezos na svom računu ima vrtoglavih 108 milijardi dolara, prenosi Klix.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

16 h

Podeli: