Svet

Sreda, 25.09.2019.

13:08

Širenje digitalnih valuta: 25.000 prodavnica će prihvatiti bitkoin do 2020.

Do početka 2020. godine biće pokrenuta podrška za plaćanje bitkoinom na preko 25.000 prodajnih mesta 30 francuskih kompanija.

Izvor: Bankar.rs

Širenje digitalnih valuta: 25.000 prodavnica će prihvatiti bitkoin do 2020.
Foto: Depositphotos,leungchopan

Na listi kompanija koje će već naredne godine prihvatati bitkonine nalaze se i gigant sportske opreme Dekatlon i prodavnica kozmetike Sefora.

Novi sistem plaćanja kriptovalutama lansira se kroz partnerstvo između provajdera tehnologija point-of-sejl Global POS-a, aplikacije IziVolt i platforme IstTuPlejPejment, prenosi bankar.rs.

Dok će plaćanja vršiti u bitkoinu, sredstva će se automatski prodavati u evre u trenutku prodaje.

Pored Dekatlona i Sefore, poznati trgovci koji su se prijavili inicijativi uključuju Bulanže, Fut Loker, Intersport, Kultura, Mezon du Mond i Norauto.

"Ovo je važan simbolički korak u evoluciji načina plaćanja u Francuskoj. Međutim, ono što donosimo na 25.000 prodajnih mesta jeste mogućnost sigurnog ulaska u svet ekonomije 3.0.", izjavio je Stefan Djiane, generalni direktor i osnivač Global POS-a,

Dok je bitkoin za sada i dalje jedina kriptovaluta na karticama, Dijane je najavio da platforma namerava da u budućnosti dobije podršku za altkoine.

U januaru ove godine, nekolicina pariskih kioska koje prodaju duvan, počela je da prodaje bitkoin, uprkos mešovitim porukama lokalnih regulatora i centralne banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

14 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: