Srbija

Nedelja, 16.03.2014.

09:38

Nove investicije pirotskog "Tigra"

Korporacija "Tigar a.d." u Pirotu nabavila je dva najsavremenija kamiona-tegljača i dve polu-prikolice ukupne vrednosti oko 250.000 evra.

Izvor: Tanjug

Default images

To je prva velika investicija ove kompanije u poslednjih šest godina.

"Sa ovom investicijom dobijamo puno, kako u pogledu uštede goriva, jer je reč o najsavremenijim vozilima, među prvim u Srbiji koja zadovoljavaju "EURO 6" standarde", izjavio je Tanjugu direktor Poslovnog servisa u "Tigru" Predrag Pančić.

On je dodao da će uključivanje u rad dva nova kamiona biti ostvarena ušteda na putarinama koje su jeftinije za vozila koja zadovoljavaju ove standarde.

"Ova investicija nam, takođe, otvara mnoga vrata kada je reč o dobijanju unosnijih poslova u međunarodnom transportu za potrebe partnerske kompanije 'Tigar tajers', kao i za matičnu kompaniju 'Tigar' ad. Kamioni su danas stigli iz Beograda, gde su kupljeni, u Pirot, i već su dovezli prvu turu kaučuka za kompaniju 'Tigar tajers'", izjavio je Pančić.

Direktorka sektora za komunikaciju u Poslovnom servisu "Tigra" a.d. Nataša Pop-Krstić smatra da je ova investicija još jedan od dokaza oporavka kompanije "Tigar", koja je prošlu godinu počela sa blokadom računa i obustavom proizvodnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Svet

Bankrotirao poznati proizvođač automobila

Proizvođač automobila Great Wall Motors imao je velike planove za svoje poslovanje u Evropi. Ali sada će svi radnici u Nemačkoj verovatno biti otpušteni. Da li je ovo tek početak kraja?

13:15

29.5.2024.

3 h

Podeli: