Srbija

Sreda, 11.11.2009.

18:53

Odložena privatizacija Brezovice

Kosovska poverilačka agencija (KPA) je za mesec dana odložila javno nadmetanje za prodaju četiri hotela koji posluju u sastavu "Ineks-ski centra Brezovica".

Izvor: Tanjug

Default images

KPA je najavila za 12. novembar početak privatizacije "Ineks-ski centra Brezovica", a zaposleni u tom preduzeću, kao i opština Štrpce, protive se toj privatizaciji.

Sekretar Privredne komore Kosova i Metohije Slaviša Stanić kaže da u obaveštenju nisu navedeni razlozi odlaganja. Stanić je naveo da je pomenuta imovina vlasništvo beogradskog preduzeća "Ineks-intereskport", kao i da je neophodno da se država više založi za očuvanje imovine te kompanije na Kosovu i Metohiji.

Privatizacija "Ski centra" na Brezovici i ranije je bila planirana, ali je država uspela da spreči pokretanje tog procesa. Jedna od aktivnosti države na tom planu bilo je i osnivanje društva sa ograničenom odgovornošću Ski-centar "Brezovica", zajedničkog preduzeća "Skijalište Srbije" i holding kompanija "Fond Ineks-intereksport" u restrukturiranju.

Ugovor o osnivanju tog preduzeća potpisan je 8. aprila 2008. godine, a najavljeno je bilo da je cilj osnivanja preduzeća revitalizacija našeg poznatog planinskog turističkog centra.

Formiranje Ski-centar „Brezovica" predložilo je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja u okviru sprovođenja Akcionog plana za Kosovo i Metohiju i predviđeno je bilo da u naredne tri godine u Brezovicu bude investirano, prema planu dugoročnog ulaganja, oko 40 miliona evra.

"Ineks ski-centar Brezovica", pored tri hotela za smeštaj nekoliko hiljada turista, ima i devet žičara, sa stazama do 2.500 metara nadmorske visine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: