Objavljen tender za prodaju Bivode

Agencija za privatizaciju objavila je oglas za prodaju 100 odsto kapitala fabrike mineralne vode i sokova „Bivoda” iz Rakovca, koja je u vlasništvu kompanije „Jumko”.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2008.

11:35

Default images

Prodaja udela obaviće se javnim prikupljanjem pismenih ponuda do 30. juna, uz prethodno dostavljanje licitacione garancije od 250 hiljada evra, a minimalna cena koja mora biti navedena u pismenim ponudama je 1,079 milijardi dinara, navedeno je u pozivu Agencije.

Da bi učestvovali u nadmetanju za "Bivodu" kupci moraju da se bave proizvodnjom i flaširanjem mineralne vode i osvežavajućih bezalkoholnih pića najmanje tri poslednje godine u kontinuitetu i da su ostvarili prihod najmanje četiri miliona evra.

U slučaju finansijskog investitora (investicione banke, fondovi) uslov za učešće je raspolaganje aktivom većom od 20 miliona evra, a za pojedinačnog investitora ostvareni prihodi od 10 miliona evra.

Ponuđač ne može da bude strano pravno, odnosno fizičko lice i mora da se obaveže da će prihvatiti minimalni socijalni program koji podrazumeva preuzimanje svih 103 radnika, prezicirano je u pozivu.

Ranije je najavljivano da bi sredstva od prodaje "Bivode" trebalo da budu iskorišćena za isplatu zaostalih zarada, otpremnina i drugih obaveza prema radnicima "Jumka", koje su premašile milion dinara.

Većinski vlasnik kapitala vranjske tekstilne kompanije je država, koja je sprovela u "Jumku" socijalni program, prema kome je u više proizvodnih pogona ostalo da radi oko 3.000 radnika, od ukupno 10.000 koliko je nekada bilo zaposleno.

Kao deo programa upošljavanja "Jumkovih" radnika, poznat je i projekat završetka fabrike konfekcije "Zamber", koju gradi kompanija "Alena" u Vranju, a u kojoj bi trebalo da se uposli oko 3.000 radnika "Jumka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: