Vojska Srbije prodaje dva helikoptera Mi-24V, neće ih remontovati

Vojska Srbije ponudiće svoje jurišne helikoptere Mi-24V na prodaju zainteresovanim kupcima.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2020.

18:44

Vojska Srbije prodaje dva helikoptera Mi-24V, neće ih remontovati
Foto: Depositphotos, underworld1

Kako Tango Six saznaje, VS je helikoptere Mi-24V proglasila neperspektivnim za remont i ne planira više njihovo korišćenje.

"V" verzija ruske "leteće topovnjače" na putu je brisanja iz ukupnog stanja helikopterske flote RV i PVO Vojske Srbije.

Kako je za Tango Six potvrđeno iz Ministarstva odbrane, po pitanju remonta helikoptera Mi-24V rađene su analize i razgovori sa inostranim remontnim zavodima i proizvođačem: Obavljeni su tehnički razgovori i konsultacije sa ovlašćenim remontnim zavodima i glavnim konstruktorom helikoptera u cilju moguće obnove resursa.

"Nakon dobijanja ponuda i detaljne analize, na predlog RV i PVO, Generalštab Vojske Srbije oglasio je helikoptere Mi-24V suvišnim radi prodaje potencijalnim kupcima", kažu iz ministarstva za Tango Six.

Ovim je konačno stavljena tačka na razmišljanja o remontu dve letelice proizvedene 1983. i 1985. godine.

Nabavljene su 1998. godine za potrebe, sada rasformirane, Jedinice za specijalne operacije Resora državne bezbednosti MUP-a Srbije.

Nakon upotrebe u protivterorističkim dejstvima na prostoru Kosova i Metohije predati su 2006. godine Vojsci Srbije ali su zbog lošeg tehničkog stanja i nepotpune originalne dokumentacije ostali neremontovani i van upotrebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: