Završena obnova 140 km puteva: "Nema dela Srbije u kom se ne radi"

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je za ovu godinu planirana rehabilitacija 191 km auto-puta i da je do sada završeno 140 km.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2020.

12:03

Završena obnova 140 km puteva:
Foto: Ministarstvo graðevinarstva, saobraæaja i infrastrukture

Mihajlovićeva je sa direktorom “Puteva Srbije” Zoranom Drobnjakom obišla radove na rehabilitaciji auto-puta na deonici Niš-Merošina, i tom prilikom rekla da se godišnje izdvaja više od 160 miliona evra za održavanje i rehabilitaciju puteva u Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Saobraćaj jeste smanjen, kao i prihodi Puteva Srbije, ali mi moramo da vodimo računa o svojim putevima i da se spremamo za sve naredne godine. Nema dela Srbije u kom se ne radi. Rade se i veliki projekti, sva gradilišta su otvorena i to je važno za naš privredni rast", rekla je ona.

Navela je da su "rezultati u građevinarstvu u drugom kvartalu ove godine odlični", te da beležimo za 10 odsto više zaposlenih u odnosu na isti period prošle godine, i to najviše u železničkim i putarskim projektima, 14 odsto.

Zoran Drobnjak izjavio je da se trenutno rehabilituje deonica duga 5,6 km i da će radovi biti gotovi za desetak dana.

"Takođe, radimo i deonicu od Ražnja do Aleksinca dugu 23 km. Iz kredita EBRD potom ćemo početi da radimo i desnu stranu", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: