Srbija

Utorak, 01.10.2019.

11:37

Potrošači u Srbiji dobijaju najbolju uslugu u domaćim prodavnicama

Potrošači u Srbiji dobijaju najbolju uslugu u prodavnicama i trgovinskim lancima koje su u većinskom domaćem vlasništvu.

Izvor: Tanjug

Potrošači u Srbiji dobijaju najbolju uslugu u domaćim prodavnicama
FOTO: Depositphotos, ginasanders

To pokazuju rezultati istraživanja Gde potrošači u Srbiji dobijaju najbolju, a gde najlošiju uslugu?.

Korišćenjem metode tajanstvene kupovine, (mystery shopping- a) za ovu svrhu anketirano je 50 kompanija u šest sektora na tržištu naše zemlje.

Kada se porede svi sektori najbolja usluga je, pokazuje istraživanje, u sektoru tehnike i pekara.

S druge strane, jedan od zaključaka je da većina kompanija veću pažnju poklanja izgledu samih objekata nego kvalitetu usluge koju pružaju kupcima.

"Promet robe široke potrošnje, prodavnice, trgovinski lanci i drugo, u Srbiji znosi preko 10 milijardi evra godiššnje, što predstavlja jedno od najvećih domaćih tržžiššta. Zato smo žželeli da proverimo kakvu uslugu srpski potroššači dobijaju za svoj novac i to ne samo u sektoru robe šširoke potroššnje već i tamo gde se prodaje tehnika, u kafićima, u pekarama, buticima kaoi u bankarskom sektoru", navodi Miljan Premović, generalni direktor firme koja je radila istraživanje.

Istraživanje je sprovedeno u avgustu i septembru ove godine metodom tajanstvene kupovine gde su posebno obučeni kupci proveravali kvalitet usluge.

Korišćene su tehnike posete i kupovine u objektu, komunikacije telefonom, elektronskom poštom (e-mail) i putem društvenih mreža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

3 h

Podeli: