Danas otvaranje fabrike ZF u Pančevu VIDEO

U naredne tri godine posao u fabrici u Pančevu trebalo bi da dobije 460 radnika, a vrednost ove investicije je 60 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 12.06.2019.

09:47

Danas otvaranje fabrike ZF u Pančevu VIDEO
Foto: Tanjug/DIMITRIJE GOLL

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je tim povodom da je otvaranje te fabrike veliki uspeh i napredak i da je veoma srećan zbog toga.

On je za TV Prva rekao da će to uticati na pozitivne promene u ekonomiji, ali i infrastrukturi, uz napomenu da dualno obrazovanje privlači investitore u Srbiju.

"Za tu mi je fabriku Angela Merkel čestitala kako smo je doveli. Za to je čuveni Hrvat Rimac rekao kako je Hrvatska izgubila trku sa Srbijom, da je strašno da ZF ide u Srbiju a ne u Hrvatsku itd. ZF otvaramo u Pančevu, posle toga će ZF da ima ja mislim još neke dobre vesti za nas, imaćemo još dobrih vesti za Pančevce i za južni Banat", rekao je Aleksandar Vučić.

"Ova fabrika je jako bitna za Pančevo jer je 40 godina prošlo otkad je poslednji ozbiljan industrijski pogon sagrađen ovde, a ne treba zaboraviti da je Pančevo nekada bilo industrijski centar. Ovde se na terenu vidi uspeh u onome što smo mi na lokalu radili prethodne dve godine, a što predsednik radi desetak godina u nazad, stvaranjem dobrih bilateralnih odnosa na ekonomskoj osnovi sa Nemačkom", kazao je za Prvu TV gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: