Mali s ministrom finansija Albanije - kako do lakše trgovine

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je sa ministrom finansija Albanije Arbenom Ahmetajem o unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.11.2018.

14:05

Mali s ministrom finansija Albanije - kako do lakše trgovine
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Kako je saopšteno, Mali je na početku razgovora istakao da Srbija ima odlične makroekonomske rezultate, da javni dug konstantno opada, a BDP raste, kao i da Srbija privlači najviše stranih direktnih investicija od svih zemalja u regionu.

Sagovornici su se saglasili da je važno da dve zemlje unaprede ekonomsku saradnju, prvenstveno u smislu olakšavanja trgovine, a kako bi ceo region bio jači i atraktivniji za potencijalne investitore.

Na sastanku je precizirano da će u toku decembra na sastanku Mešovitog komiteta dve zemlje u Tirani biti potpisan Memorandum o saradnji koji će doprineti da trgovina bude olakšana, odnosno da carinske procedure budu pojednostavljene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: