Rezidba već počela, nadaju se dobrom grožđu

Rezidba vinove loze u "Topličkim vinogradima" koji se prostiru na 50 hektara ove godine počela je ranije zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2018.

14:00

Rezidba već počela, nadaju se dobrom grožđu
Foto: Thinkstock

Direktor vinarije Dragan Kovačević je izjavio da je rezidba krenula odmah nakon Svetog Trifuna i u punom je jeku, što će doprineti ranijoj vegetaciji a, kako se vinari nadaju i bogatijem rodu grožđa.

Prema njegovim rečima, vinova loza je do sada orezana na oko 20 hektara, a u potpunosti će biti završena u narednih 15 dana.

Vinarija "Toplički vinogradi" najveća privatna vinarija na Balkanu i ove godine, kao i predhodnih, vina "Epigenija" od autohtone sorte grožđa "prokupac" prikazaće i na Sajmu vina u Beogradu zajedno sa još 170 izlagača iz Srbije i inostranstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: