"Skratili posetu Nemačkoj i došli u Srbiju"

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović dočekao je kineskog ministra poljoprivrede Hana Čangfua sa kojim je obišao šumadijski kraj.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.01.2017.

19:15

Foto: Tanjug

Dvojica ministara su razgovarali o proizvođacima vina, voća i uzgajivačima goveda.

“Tržište Kine je ogromna šansa za nas. Srbija je jedan od najvećih proizvođača šljiva na svetu. Sura potpisujemo memorandum o saradnji, kako bi se nastavilo sa daljim ukidanjem birokratskih prepreka”, rekao je Nedimović.
Foto: Tanjug
“Poljoprivreda je deo ekonomije i moramo je tako posmatrati. Koliko je velika stvar poseta kineskog ministra govori i činjenica da je on skratio posetu Nemačkoj da bi produžio posetu Srbiji”, dodao je on.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: