Remont gotov, Petrohemija ponovo radi

Fabrika Etilen u pančevačkoj Petrohemiji ponovo je počela da radi posle dvonedeljnog zastoja i remonta koji je izvršen na procesnoj opremi u toj fabrici.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.10.2016.

15:44

Remont gotov, Petrohemija ponovo radi
Foto: Thinkstock

Kako se navodi u saopštenju Petrohemije, nakon pokretanja Etilena, u fabrikama polietilena visoke gustine i poletilena niske gustine, počela je proizvodnja robe namenjene prodaji na inostranom i domaćem tržištu.

Sve petrohemijske fabrike, kako se navodi, rade stabilno i prema operativnom planu proizvodnje.

“Cilj ovih radova je priprema opreme za rad u kontinuitetu na visokim kapacitetima u narednom periodu", rekao je izvršni direktor funkcije proizvodnje i tehničke podrške Miša Bulajić.

Kako je ranije saopšteno, u Petrohemiji od 8. do 19. oktobra zaustavljen je rad proizvodnih postrojenja i taj period je iskorišćen za sanaciju, čišćenje i realizaciju remontnih aktivnosti na procesnoj opremi u fabrici Etilen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: