Hoteli u Severnoj Makedoniji odobrili specijalan popust za Srbe

Hoteli u Ohridu i Strugi od maja do oktobra ponudiće jeftinije rezervacije za turiste iz Srbije do 20 odsto, u zavisnosti od dužine boravka.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 18.04.2021.

08:58

Hoteli u Severnoj Makedoniji odobrili specijalan popust za Srbe
Foto: S-F/Shutterstock

To je najavljeno iz Udruženja hoteljera Severne Makedonije (HOTAM).

Cilj hotelijera u Severnoj Makedoniji jeste da spske turiste podstaknu da letnji odmor provedu na Ohridskom jezeru, ili da po povratku s letovanja u Grčkoj ostanu još nekoliko dana, a ne samo da prenoće, prenela je sinoć televizija Alsat.

Polupansion, sa doručkom i večerom u hotelu sa četiri zvezdice koštaće oko 25 evra, rekao predsednik HOTAM-a Krste Blažeski.

Ideju o smanjenju cena do sada je prihvatilo više od 90 odsto hotela, rekao je Blažeski i dodao da će te posebne pakete u ponudi imati i agencije iz Severne Makedonije i Srbije.

"Očekujemo veću cirkulaciju gostiju ove sezone", najavio je Blažeski.

Hotelijeri kažu da ovom inicijativom žele da podrže preporuku Vlade o pogodnostima za građane Srbije u znak zahvalnosti za besplatne vakcine koje su poslali Severnoj Makedoniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: