"Region da se udruži u građevinarstvu"

Makedonski ministar za poboljšanje investicione klime Zoran Sapurić pozdravlja inicijativu za osnivanje regionalne ekonomske zone i očekuje da će se realizovati

Region

Izvor: B92

Nedelja, 22.10.2017.

12:49

Foto: Thinkstock

Sapurić je u izjavi Tanjugu podsetio da zemlje regiona po tom pitanju imaju pomoć Evropske unije i smatra da će ta zona omogućiti ulaganja koja sa sobom nose tehnološki razvoj.

"Važan je i kvalitet investicija", rekao je Sapurić, navodeći da je i free cargo, odnosno uklanjanje administrativnih barijera na granicama u regionu takođe važna ideja, koja, uz osnivanje regionalnog ekonomskog područja, može doprineti unapređenju saradnje.

Kako kaže, saradnja u regionu je dobra i jako je potrebna, imajući u vidu povezanost i upućenost jednih na druge, ali se poslovne veze, ističe, još više mogu unarediti.

Kao jednu od oblasti gde bi zemlje mogle da udruže snage vidi - građevinarstvo.

"Političari treba da stvaraju uslove, a preduzeća i kompanije iz regiona sarađuju. Samit100 je u funkciji toga, da se uspostave početne stvari, a da se kasnije projekti realiziju", rekao je Sapurić, koji je učestvovao na nedavnom sastanku biznismena iz regiona u Skoplju.

Ocenio je da region radi na međusobnom povezivanju, budući da su ekonomije pojedinačnih zemalja male, i dodao da je zajednički nastup jako bitan na trećim tržištima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: