Kirbi: Pomoći ćemo reforme

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi danas je u razgovoru s ministrom privrede Željkom Sertićem ponudio dalju pomoć i saradnju u sprovođenju ekonomskih reformi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

15:41

Default images

Kirbi se interesovao, kako je saopšteno, o reformama u oblasti javnih preduzeća i poreske politike i naglasio da je uporedo sa unapredjenjem privrednog ambijenta neophodno i sudski sistem učiniti efikasnijim.

On je dodao da su stručnjaci Svetske banke i američke agencije za pomoć USAID pomagale oporavak srpske privrede i da nameravaju da tu saradnju unaprede.

Srpski ministar privrede istakao je da "Vlada Srbije čini odlučne i značajne korake ka ozdravljenju srpske ekonomije, što već prepoznaju investitori koji su pokazali veliko interesovanje za proces privatizacije".

Sertić je naveo da su medju prioritetima Ministarstva privrede su razvojni projekti i uvodjenje reda u javna preduzeća, jer je to uslov
za stvaranje bolje poslovne klime i rast bruto društvenog proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: