"Struja nam skuplja nego Šveđanima"

Neprihvatljivo je upoređivanje cene roba i usluga u Srbiji i EU bez istovremenog upoređivanja zarada, kaže predsednik Foruma Jovan Jovanović.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

14:32

Default images

Predsednik Centra za zaštitu potošača Forum u Nišu Jovan Jovanović je, na konferenciji za novinare, podsetio na grafikon Eurostata na kome su prikazane cene struje u odnosu na kupovnu moć građana.

"Srbija prema tržišnoj ceni ima zaista najjeftiniju struju u Evropi, ali prema kupovnoj moći, građani u Srbiji plaćaju struju kao Francuzi i čak skuplje nego građani Švedske i Finske", rekao je Jovanović.

Jovanović je rekao da godinama unazad, ne samo od sadašnjih političara, slušamo da imamo najniže cene struje, a takve izjave su samo priprema za povećanje tih cena.

Jovanović je ukazao i na druge netačne tvrdnje u izjavama političara navodeći "da penzije nisu povećane za 70 odsto u poslednjih 10 godina kako se govori , već da su smanjene, jer su 2000. godine bile 85 odsto plate, a sada su ispod 60 odsto od iznosa plate".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: