Vojvodini sledi duboko siromaštvo

Parlament Vojvodine bi trebalo da do kraja mandata predloži Zakon o finansiraju Vojvodine i dostavi ga Narodnoj skupštini, kaže Šandor Egereši.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 28.12.2011.

16:47

Default images

"Vojvodina više nema vremena za čekanje i ako se samostalno ne izborimo za naše interese i za ono što nam pripada ne vidim zašto bi to neko drugi umesto nas uradio", rekao je Egereši, predsednik pokrajinskog parlamenta.

On je ocenio da će se u suprotnom željena široka autonomija Vojvodine pretvoriti u duboko siromaštvo. Navodeći da je bolja i bogatija Vojvodina kao moderan evropski region, preduslov razvoju i napretku čitave Srbije, Egereši je istakao da bi o tome trebalo postići konsenzus pre svega u samoj pokrajini, "poneti odgovornost za ono što nam se dešava" i izboriti se za ostvarivanje interesa pokrajine.

Egereši je objasnio da su interesi Vojvodine pre svega u ostvarivanju Ustavom i zakonima zagarantovanih prava koja se, kako je ocenio, često ne poštuju, pa su zato legitimni predstavnici pokrajine dužni da ih građanima obezbede.

Egereši je ocenio da je Vojvodina prepoznatljivija u Evropi i regionu, nego u samoj Srbiji i da se mora raditi na promociji vojvođanskih vrednosti i unutar same Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: