Mrkonjić: Od Nove godine novi Jat

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić kaže da će od Nove godine početi aktivnosti na formiranju nove srpske aviokompanije.

Izvor: B92

Utorak, 20.12.2011.

16:01

Default images

Ona će biti formirana na osnovama "Jat ervejza", i ta kompanija će biti oslobođena Jatovih dugova.

"To će biti restrukturiranje ili formiranje nove aviokompanije", rekao je Mrkonjić, odgovarajući na pitanje kakva će biti sudbina Jata s obzirom na to da je nije uspeo tender za pronalaženje strateškog partnera srpskoj aviokompaniji.

"Nova kompanija u svakom slučaju mora da počne od nule... i menadžment Jata već ima predlog kako bi to izgledalo, koji bi se ljudi zadržali, a koji bi dobili socijalni program, koliko aviona i drugo", kazao je Mrkonjić.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Jat ervejza Vladimir Ognjenović je izjavio da je u pripremi program za revitalizaciju te aviokompanije, koji će biti završen do polovine januara.

Program će, prema njegovim rečima, obuhvatiti planove za obnovu flote nacionalnog avioprevoznika.

Ognjenović je rekao da će u tom pravcu biti obnovljeni pregovori sa Erbasom i nastavljena saradnja sa italijansko-francuskom kompanijom za proizvodnju aviona ATR.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: