Vučić: "Otvorićemo sve granice"

"Otvorićemo sve granice, sve ulaske i izlaske između nas i pokazati svima da otvorene granice mogu funkcionisati", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Nedelja, 02.04.2023.

14:31

Vučić:
Foto: printscreen Instagram buducnostsrbijeav

Vučić je rekao danas da će u narednom periodu Srbija, Severna Makedonija i Albanija na jedan dan otvoriti sve granične prelaze i pustiti ljude i robu da slobodno cirkulišu kako bi pokazali da otvorene granice mogu da funkcionišu.

On je to rekao na konferenciji za medije nakon sastanka sa albanskim premijerom Edijem Ramom i predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim u okviru inicijative Otvoreni Balkan, koji je održan u gradskoj skupštini grada Bardolini u Italiji.

"Sledećeg meseca ćemo se sastati negde u Srbiji i to je veoma važno , onda ćemo se u junu sastati negde u regionu, a u međuvremenu otvorićemo sva vrata između nas. Otvorićemo sve granice, sve ulaske i izlaske između nas i pokazati svima da otvorene granice mogu funkcionisati", rekao je predsednik Srbije odgovarajući na pitanje novinarke albanske televizije koja je zamolila Vučića i Ramu da otkriju planove u okviru inicijative Otvoreni Balkan za naredni period.

Vučić nakon sastanka u Veroni: "Dogovorili smo se"

Vučić je rekao da će za to biti odabran najbolji dan i dodao da je to bila ideja premijera Kovačevskog. Odgovarajući na pitanje makedonske novinarke da prokomentariše značaj dogovora oko radnih dozvola između Srbije, Severne Makedonije i Albanije Vučić je rekao da će sporazum biti potpisan do juna ili jula.

"Veoma je važan za formiranje tržišta bez granica. Moći ćemo da sarađujemo na otvorenom tržištu i da angažujemo ljude iz Severne Makedonije u Srbiji i obratno", naveo je Vučić.

Današnji sastanak koji je održan u okviru inicijative Otvoreni Balkan je prvi susret u tom formatu koji je održan van granica Zapadnog Balkana.

Vučić obilazi Međunarodni sajam vina

Poslednji susret u okviru Otvorenog Balkana održan je krajem prošle godine u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: