Mask prodao akcije Tesle

Milijarder i vlasnik Tesle Ilon Mask prodao je drugi paket svojih akcija u toj kompaniji za proizvodnju električnih automobila vredan 3,6 milijardi dolara.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.12.2022.

09:35

Mask prodao akcije Tesle
Foto: shutterstock/john smith williams

Kako se navodi u izveštaju Komisije za hartije od vrednosti, Mask je za samo tri dana prodao još oko 22 miliona akcija u Tesli, prenosi Si-En-Bi-Si.

Transakcije su obavljene ove nedelje od ponedeljka do srede.

Ovo je Maskova druga velika prodaja akcija u Tesli, od kako je u oktobru kupio Tviter.

Početkom novembra Mask je saopštio da je prodao paket akcija u Tesli vredan oko četiri milijarde dolara. Kako su svetski mediji naknadno javili ukupna vrednost akcija prodatih u tom periodu iznosi nešto više od pet milijardi dolara.

Mask je u aprilu prodao akcije u Tesli u visini od 8,5 milijardi dolara, a tada je rekao da ne planira dalju prodaju svog udela u Tesli.

Nakon najnovije prodaje mnogi investitori su uznemireni zbog pada vrednosti akcija te kompanije na najniži nivo u poslednje dve godine, ocenjuje Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: