Direktno za Amsterdam: Najstarija svetska avio-kompanija dolazi u Srbiju

Najstarija svetska avio-kompanija osnovana 1919. godine, holandska KLM Rojal Dač erlajns, povezaće direktnim letovima Beograd i Amsterdam počev od 13. maja.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2021.

15:50

Direktno za Amsterdam: Najstarija svetska avio-kompanija dolazi u Srbiju
Foto: Depositphotos/sarymsakov

Avioni KLM-a će u početku leteti na ovoj relaciji tri puta nedeljno, a prema planu avio-kompanije, od 11. juna 2021. putnicima će na raspolaganju biti svakodnevni letovi, navodi se u saopštenju kompanije.

Na letovima će saobraćati avioni tipa embraer 190, koji mogu da prime 80 putnika u ekonomskoj i 20 u biznis-klasi.

Prema rasporedu, letovi će se obavljati četvrtkom, subotom i nedeljom.

Iz kompanije ističu da bezbednost putnika i posade, kao i postepena obnova letova nakon prekida izazvanog izbijanjem pandemije virusa kovid 19, predstavljaju prioritetne ciljeve KLM-a.

Napominju u tom kontekstu da je KLM već uveo niz zaštitnih mera na svojim letovima, kao što su upotreba HEPA filtera, obavezno nošenje maski i prilagođavanje usluga na letu, te da će, sve dok se ne sprovede masovna vakcinacija, testiranje na prisustvo virusa biti od izuzetne važnosti.

U skladu sa odlukom holandske vlade, za putnike koji u Amsterdam putuju iz zona visokog rizika, pored PCR tastova, obavezni su i antigenski testovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: