Zoran Babić podnosi ostavku

Prvi čovek Koridora Srbije Zoran Babić podnosi ostavku na tu funkciju.

Izvor: B92

Petak, 01.02.2019.

15:52

Zoran Babić podnosi ostavku
Foto: Ljiljana Pavloviæ, TV Prva

Babić odlazi sa funkcije posle saobraćajne nesreće kod Doljevca u kojoj je jedna osoba poginula, a petoro povređeno.

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da Zoran Babić više neće biti direktor Koridora Srbija i da je u u toku istraga, kao i da se vrše neophodna veštačenja.

"Sve će biti dostupno javnosti, želimo da javnost bude obavestena o svemu sto se dešava", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, nesumnjivo je da je i dosadašnji tok istrage pokazao da je vozilo neprilagođenom ogromnom brzinom ušlo u pojas naplatne rampe i udarilo dva vozila.

"Babić nema ličnu odgovornost jer nije upravljao, ali imajući u vidu da je u pitanju nesreća sa smrtnim ishodom mislim da je to logičan potez", rekao je ministar policije.

Oglasili su se i Koridori Srbije koji poručuju da je ta kompanija, na raspolaganju istražnim organima. Demantuju da je Babićev automobil imao rotaciona svetla i tzv.trepćuća svetla - blinkere. Povodom informacije da je automobil u kom se vozio Babić, vlasništvo bugarske firme "Trejs“, koja je jedan od izvođača radova na Кoridoru, iz Kompanije poručuju da je reč o uobičajenoj praksi u međunarodnim ugovorima . Prema toj ugovornoj obavezi izvođači radova su dužni da obezbede opremu i vozila za potrebe investitora.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je ranije danas da ne zna kojim se automobilom vozio direktor “Koridora Srbije” Zoran Babić koji je juče povređen. Ona je istakla i da njeno ministarstvo nije nadležno da proverava da li se sprovodi uredba o korišćenju rotacija iz 2013.godine, koja kaže da blinkere mogu da koriste samo najviši zvaničnici. Podsetimo, automobil u kome se vozio Babić učestvovao je juče u lančanom sudaru u Doljevcu, u kome je poginula Stanika Gligorijević (52), a Babić zadobio otvorene prelome.

Policija je danas uhapsila vozača automobila "škoda superb“ D. S. (35) iz Rakovice, koji je učestvovao u teškom udesu na naplatnoj rampi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: