"Pre 6 godina kako da Srbija vraća dugove, a sada..."

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da napreduje trgovinska razmena Srbije i Rusije.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 17.01.2019.

15:00

Foto: Tanjug/ Darko Vojinovic

"Nama trgovinska razmena napreduje u ozbiljnim procentima, uvoz iz Rusiji je veći za 30 odsto, a izvoz iz Srbije je porastao za 4,1 procenata. U svim sferama života naši odnosi napreduju, i danas smo potpiisali mnoge sporazume, a tek ćemo ih potpisati", kazao je Vučić u obraćanju javnosti pred početak razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Palati Srbija.

On je kazao da je veoma značajna saradnja u digitalnim i informacijom tehnologijama.

"Svi naši dogovori i sporazumi po pitanju razvoja i infrastrukture ne samo da se razvijaju, već su i na visokom nivou. Vojno-tehničkoj saradnjom smo veoma zadovoljni", rekao je Vučić.

"Kada smo se upoznali pre šest godina, uglavnom smo razgovarali kako Srbija da vraća dugove, a danas Srbija nema problema s tim, plaća sve na vreme i postala je pouzdan partner Ruskoj federaciji", rekao je Vučić u uvodnom obraćanju, nakon kojeg su dva predsednika nastavili razgovore uz dve delegacije, u užem sastavu.

Ukazao je da bi nama trebao projekat "tačka ključanja", kako bi zajedničkim snagama napravili hab u Srbiji.

"Hoću da kažem da se svi naši dogovori i sporazumi po pitanju razvoja infrastrukture, odnosa u oblasti energetike, ne samo razvijaju već su na najvišem mogućem nivou. Vojno tehničkom saradnjom smo zadovoljni. Hvala vama za vaš doprinos i volji da pomognete našoj zemlji", rekao je on.

Vučić je, poželevši dobrodošlicu visokom gostu, rekao i da se nada da će se osećati kao kod svoje kuće, jer su Srbija i Rusija iskreni prijatelji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: