BG: Ovako će izgledati Studentski trg FOTO

Beogradski Studentski trg dobiće sasvim novi izgled, a posle izgradnje javne podzemne garaže postaće deo centralne gradske pešačke zone.

Izvor: B92

Sreda, 13.07.2016.

11:06

BG: Ovako će izgledati Studentski trg FOTO
Foto: Grad Beograd

Garaža sa 700 parking mesta će se nalaziti ispod saobraćajnice na Studentskom trgu, gde se trenutno nalazi okretnica trolejbusa i prostiraće se na tri nivoa.

Raspolagaće sa oko 700 parking mesta, od čega je za potrebe parkiranja osoba sa invaliditetom određeno čak 48 parking mesta.

Garaža će posedovati i dva lifta, čije su dimenzije prilagođene i kretanju osoba sa invaliditetom, a osim parking prostora, u objektu su planirane pomoćne, tehničke i sanitarne prostorije na svim nivoima, kao i protivpožarno stepenište.
Foto: Grad Beograd
U neposrednoj blizini ulaza i izlaza, predviđene su prostorije za naplatu i kontrolu parkiranja, kao i za obezbeđenje garaže, koja će se nalaziti ispod saobraćajnice na Studentskom trgu, gde se trenutno nalazi okretnica trolejbusa, a na tom potezu će biti i ulaz i izlaz iz garaže.
Foto: Grad Beograd
Nakon izmeštanja autobuske i trolejbuske okretnice, uslediće radovi na izgradnji garaže, a po okončanju planiranih radova, Studentski trg će dobiti potpuno novi izgled i pripadaće centralnoj gradskoj pešačkoj zoni.

Nadogradnjom garaže "Obilićev venac" i izgradnjom garaže "Studentski trg" u strogom centru, Beograd će dobiti skoro hiljadu novih parking mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: