Volkswagen oživljava stare ideje: Beetle Dune Concept

Nemački proizvođač predstavlja na detroitskom auto-salonu novu verziju koncepta krosover "bube" iz 2000. godine. Ostaje da se vidi da li će se ovog puta u Volkswagenu odlučiti da nakon koncepta ponude kupcima produkcijski model.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.01.2014.

10:54

Default images

Volkswagenova nekad ikonična "buba" iako tehnološki usavršena izgubila je deo šarma kroz dve nove generacije ovog automobila. Novi bezbednosni i ekološki standardi i drugačiji odnosi na globalnom automobilskom tržištu učinili su da savremeni VW Beetle košta mnogo više od nekadašnje izvorne "bube" i samim tim privlači znatno manji broj kupaca, drugačijeg profila.
Osim toga, konkurencija među takozvanim "life-style" vozilima svake godine je sve veća.

Kako bi privukao pažnju potencijalnih kupaca savremene "bube", Volkswagen je još jednom izašao pred javnost sa atraktivnim konceptom zasnovanim na najnovijoj generaciji ovog modela Reč je o krosover konceptu, Beetle Dune, koji će imati premijeru na predstojećem sajmu automobila u Detroitu.
Primenjen je isti recept kao i na sličnom konceptu iz 2000. koji je bio baziran na tadašnjoj "bubi". Poput mnogih drugih vozila sličnog, polu off-road profila, automobil je opremljen zaštitnim elementima na donjim delovima karoserije, branicima, pragovima i lukovima oko točkova, koji konceptu daju robustan izgled.

Osim toga, redizajnirani su prednji branik, maska hladnjaka, svetla za maglu, a stilske izmene primećuju se i na zadnjem delu vozila gde je promenjen izgled branika, koji je dobio i mali difuzor, uz ugradnju dodatnog krovnog spojlera.
O terenskim sposobnostima vozila nije bilo reči, ali Volkswagen je saopštio da je koncept pogonjen poznatim 2.0 litarskim četvorocilindričnim benzincem sa 210 ks (154 kW) koji prenosi snagu na prednje točkove pomoću automatskog šestobrzinskog DSG menjača sa duplim kvačilom.

U saopštenju iz kompanije između redova se može pročitati da za razliku od prethodnog Dune koncepta, ovaj novi ima znatno više šansi da uđe u serijsku proizvodnju.

Da li mislite da na tržištu ima mesta za jedan ovakav automobil i koliko bi on mogao da doprinese povećanju popularnosti i prodaje najnovije "bube"?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: