Automobili

Petak, 16.12.2011.

13:34

Škoda Octavia II: 1.500.000 vozila

Sa proizvodne trake sišao je 1,5 milioniti primerak druge generacije modela Škoda Octavia. Jubilarni automobil napravljen je u glavnoj Škodinoj fabrici u gradu Mlada Boleslav, u utorak 13. decembra.

Izvor: B92

Default images

Češki proizvođač je prvu generaciju ovog modela predstavio još 1996. godine, a 2004. počela je da se proizvodi Škoda Octavia II.

Jubilarni primerak je bela Octavia Combi u ekološki poboljšanoj Greenline verziji.

Iz Škode su ovim povodom saopštili da je Octavia još od sredine devedesetih godina bila veoma bitan model u gami ovog proizvođača i da je imala veliki doprinos u rastu kompanije u poslednjih 15 godina.

Česi očekuju da ovaj automobil i u budućnosti igra važnu ulogu u strategiji daljeg razvoja i povećanja prodaje Škodinih vozila.
Aktuelna Octavia izrađuje se u tri karoserijska oblika, kao sedan sa 5 vrata, u karavan (Combi) varijanti i kao off-road (Scout), sa pogonom na svim točkovima.

Škoda planira električnu verziju modela Octavia

Škoda Octavia - kako će izgledati sledeća generacija?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Podeli: