Dame su birale najbolje automobile: Jeep, Kia, Audi...

Žiri izbora za Ženski svetski automobil godine je izabrao najbolje u pojedinim kategorijama.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 18.02.2023.

09:00

Dame su birale najbolje automobile: Jeep, Kia, Audi...
Photo: FCA

Žiri koji čine 63 automobilske novinarke iz 45 zemalja sveta je nakon izbora finalista proglasio najbolje u pojedinim kategorijama.

Kako navodi Index.hr, u svim kategorijama, osim u onoj za sportski auto godine, pobedu je odneo povišeni model - SUV ili kamionet.

Tako je, redom, Kia Niro proglašena najboljim urbanim vozilom. Pomalo neočekivano jer se ne radi o malenom gradskom modelu. S druge strane, izbor Audija RS3 za najbolji sportski automobil je čak i očekivan, pogotovo jer je Audi A3 već godinama jedan od omiljenijih automobila među vozačicama.

Ženski žiri je pomalo iznenađujuće u kategoriji porodičnog SUV-a za pobednika izabrao Jeep Avenger. Novi SUV ima vrlo privlačan izgled, prvi je električni Jeep, ali je ujedno i osetno manji od, primera radi, Kije Niro koja je, podsetimo, izabrana za gradski auto godine. "Jeepovo prvo 100% električno vozilo ima vrlo uspešan dizajn i izuzetnu terensku sposobnost uprkos tome što ima pogon na prednje točkove", navodi se u saopštenju.

Idemo dalje. U segmentu velikih vozila Citroen C5 X je pobedio u grupi "velikih automobila", dok je Nissan X-trail najbolji "veliki SUV". Konačno, u klasi 4x4 i pick-up pobednik je Ford Ranger.

Recimo i da će ukupni pobednik, Svetski ženski automobil godine, biti proglašen 8. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: