Vraćaju se Renault 4 i 5?

Dva najčuvenija modela iz istorije francuskog proizvođača mogla bi ponovo da se nađu u proizvodnoj gami.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2021.

11:00

Vraćaju se Renault 4 i 5?
Foto: Renault

Direktor kompanije Renault, Luka de Meo, razmišlja o oživljavanju "četvorke" i "petice", najpopularnijih modela francuskog proizvođača u drugoj polovini 20. veka.

Međutim, za razliku od originalnih modela, savremeni Renault 4 i Renault 5 bi za pogon koristili isključivo električnu energiju.

Kako prenosi Rojters, prvi čovek kompanije predstaviće 14. januara novi plan proizvodnje, kojim bi trebalo da se definiše na koje modele će se Renault fokusirati u budućnosti.
Foto: Renault
Već se spekuliše da bi neki od aktuelnih automobila, kao što su Talisman, Scenic i Espace, mogli da budu ukinuti, dok se sa druge strane razmišlja o ponovnom uvođenju modela 4 i 5, ali u verzijama na struju.

Grupa Renault takođe planira nove električne modele u okviru sportskog brenda Alpine, anedavno je predstavljen i prvi električni automobil marke Dacia, koja je takođe u vlasništvu ove grupacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: