Prvi ugovori za kupovinu automobila na struju ove nedelje

Prvi ugovori za dodelu subvencija građanima za nabavku vozila na elektro i hibridni pogon biće potpisani ove nedelje, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zaštite životne sredine.

Automobili

Izvor: SN

Utorak, 30.06.2020.

13:00

Prvi ugovori za kupovinu automobila na struju ove nedelje
Photo by Sean Gallup/Getty Images

"Ministarstvu zaštite životne sredine do sada je podneto ukupno 45 zahteva, od čega je 10 odobreno jer je dokumentacija bila potpuna, dva rešenja su postala pravosnažna i ove nedelje će biti potpisani prvi ugovori sa građanima", navode u resornom ministarstvu.

Automobili na električni pogon mogu u Srbiji da se registruju, a procedura je ista kao i kada su u pitanju obični automobili.

Međutim, ne mogu da se registruju oni automobili koji su prepravljeni da idu na struju.

Do sada su na više lokacija u Srbiji postavljeni električni punjači za vozila, na primer, pet brzih punjača na naplatnim stanicama kod Preševa, Šida, Subotice, Dimitrovgrada i Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: