Koronavirus odlaže premijeru novog Volkswagenovog SUV-a?

Na Internet su dospele fotografije novog SUV modela namenjenog isključivo kupcima u Kini uoči, sada već neizvesne premijere ovog vozila.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 14.02.2020.

21:00

Koronavirus odlaže premijeru novog Volkswagenovog SUV-a?
Foto: VW promo

Volkswagen će novi model Tayron X proizvoditi u Kini u okviru zajedničke nemačko-kineske kompanije FAW, a izrađivaće se u fabrici gde se pravi standardni SUV Tayron.

Tayron X nastao je na bazi SUV-Coupe koncepta iz 2019. i ima karakterističan dizajn za ovu vrstu vozila. U odnosu na klasičan SUV Tayron, linija krova je niža za 25 mm i polako se spušta ka zadnjem delu vozila.
Foto: VW promo
Kada je reč o dimenzijama, Tayron X je nešto veći od Tiguana, ali manji od njegove produžene verzije - Tiguana Allspace.

Automobil je postavljen na Volkswagenovu modularnu MQB mehaničku platformu i očekuje se da će za pogon koristiti 2.0 TSI turbo benzinac, u verzijama sa 180 KS i 220 KS. Prednji pogon će biti standard, a u ponudi će biti i pogon 4x4, kao i opcioni automatizovani 7-stepeni menjač sa duplim kvačilom.
Foto: VW promo
Prvobitno je planirano da premijera Volkswagena Tayron X bude u aprilu na Sajmu automobila u Pekingu, ali je održavanje te manifestacije neizvesno zbog epidemije koronavirusa.
Foto: VW promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: