VW: Golf 8 je znatno složeniji od prethodnika, sastoji se od 2.700 delova

Na izradi novog Golfa uposleno je 8.400 radnika u Volfsburgu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 24.10.2019.

12:40

VW: Golf 8 je znatno složeniji od prethodnika, sastoji se od 2.700 delova
VW Golf 8 (Foto: Volkswagen promo)

Dok Volkswagen sa jedne strane kreće u promociju nove generacije Golfa, paralelno sa ovim aktivnostima ubrzava se rad na njegovoj serijskoj proizvodnji kako bi se već početkom decembra pojavio u prodaji.

Prve zemlje u kojima će se Golf 8 naći u prodajnim salonima biće Nemačka i Austrija, navode u proizvođaču iz Volfsburga.
Foto: Volkswagen promo
U Volkswagenu ističu da je na proizvodnji novog Golfa angažovano 8.400 radnika, kao i da se u izradi ovog automobila koristi preko 2.700 pojedinačnih delova, uključujući 962 elementa sa električnim napajanjem za koje je potrebno čak 1.340 metara kablova.

O tome koliko je Golf 8 složeniji za proizvodnju od "sedmice" govori podatak da odlazeći model ima svega 31 električni sistem sa nešto manje od 100 metara kablova.
Foto: Volkswagen promo
Sa druge strane, u Volkswagenu kažu da su za jedan sat skratili vreme potrebno za izradu jednog primerka ovog modela. Postignuta je i izvesna ušteda u pripremi fabrike u Volfsburgu za proizvodnju "osmice", s obzirom da je novi Golf takođe zasnovan na MQB mehaničkoj platformi.

Dalja unapređenja u procesu proizvodnje planirana su za 2020. godinu, kada će biti uveden potpuno automatizovani transportni sistem u okviru fabrike, koji će osigurati brže snabdevanje pogona automobilskim delovima.
Foto: Volkswagen promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: