Nemci i Kinezi zajednički razvijaju male gradske elektroautomobile

Tri prototipa električnih vozila za mobilnost u budućnosti, koji su razvili nemački BASF i Centar za istraživanje i razvoj kineskog GAC-a, predstavljena su na Međunarodnoj izložbi automobila u kineskom gradu Guangdžou.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 05.12.2018.

11:45

Nemci i Kinezi zajednički razvijaju male gradske elektroautomobile
Foto: BASF

Reč je o modelima futurističkog dizajna sa dva sedišta pod nazivom 2US, 2U i 2ALL, koji, kako je saopšteno iz dve kompanije, ispunjavanju potrebe različitih vozača, bilo da se radi o starijim građanima, ženama vozačima ili početnicima.

Model 2US, izmedju ostalog, nudi sedišta koja se rotiraju i do 90 stepeni, prototip 2U specifičan je zbog sedišta sa prozirnim delovima, a model 2ALL lak je za upravljanje i jeftin za održavanje.

Vozači će, kako je saopšteno, imati priliku da uživaju u inovativnim rešenjima za prečišćavanje vazduha, najmodernijim materijalima za sedišta, kvalitetnim mehaničkim platformama i najsavremenijim baterijama za električna vozila, a svaki od automobila osmišljen je sa idejom da može da se koristi i u takozvanom sistemu deljenja automobila - "car sharing".
Foto: BASF
"Deljenje automobila i elektrifikacija su izuzetno važni za najveće automobilsko tržište na svetu - Kinu. Osim toga, potrebe i individualne stilske preferencije kineskih vozača postale su raznolike zbog sve većeg broja ženskih vozača i vozača poznog doba", izjavio je Džang Fan, potpredsednik GAC centra za istraživanje i razvoj.

Saopšteno je i da je ovo prvi put da BASF saradjuje sa kineskim proizvođačem automobilskih delova na razvoju prototipa automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: