Automobili

Ponedeljak, 29.10.2018.

15:05

Jaguar slavi 70 godina svojih sportskih automobila FOTO

Jubilej će biti obeležen specijalnom verzijom Jaguara F-Type.

Izvor: B92

Jaguar slavi 70 godina svojih sportskih automobila FOTO

Jaguarovi automobili u sebi spajaju luksuzne sadržaje i sportske karakteristike, a ovog puta britanski proizvođač želi da naglasi tu drugu osobinu svojih modela.

Povodom obeležavanja 70 godina od predstavljanja originalnog XK120 iz 1948, Jaguar će lansirati specijalnu seriju aktuelnog sportskog modela F-Type pod oznakom "Chequered Flag".
Originalni Jaguar XK120 iz 1948. bio je preteča kasnijih sportskih modela, kao što su E-Type, XK i XJ220, a trenutni reprezent sportskog duha ovog proizvođača je upravo F-Type.

Jaguar F-Type Chequered Flag baziran je na R-Dynamic verziji, sa Exterior Design paketom.

Unapređenja posebne edicije ovog automobila obuhvataju specijalno dizajnirane 20 inčne alu felne i crvena klešta kočnih diskova.
F-Type Chequered Flag ima i kožna Performance sedišta sa logom trkačke zastavice, ukrasne detalje od brušenog aluminijuma na centralnoj konzoli i specijalni volan sa umetnutim kontrastnim crvenim elementom na vrhu obruča.

Jaguar F-Type Chequered Flag moći će da se naruči u kupe i kabrio verziji, a kupci mogu da biraju između dva motora.
U pitanju su četvorocilindarski 2.0 litarski turbo benzinac sa 300 ks i 400 Nm i 3.0 litarski V6 agregat sa kompresorom, koji proizvodi 385 ks i 460 Nm.

Oba motora dolaze u paketu sa osmobrzinskim autmatskim menjačem, a V6 je dostupan i sa pogonom na sva 4 točka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

17 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

22 h

Podeli: